22.04.2011 Ziua Pământului 2011



      Ziua Pământului (Earth Day), desemnată la nivel internațional pe data de 22 aprilie, are ca și țel conștientizarea și creșterea nivelului de apreciere a umanității față de natura ce ne înconjoară.

      Modul în care societatea a exploatat în secolul trecut resursele de hrană, apă potabilă, lemn şi petrol a dus la o gravă degradare a mediului înconjurător. Secolul acesta a început cu moștenirea sumbră a celui precedent, mai puține resurse, o populație mult mai mare, în creștere exponențială și cu aceeași tendință de dezvoltare rapidă manifestată printr-o exploatare fără discernământ. Capacitatea de regenerare a sistemelor naturale este depășită iar continuarea dezvoltării în ritmul actual ar duce la epuizarea tuturor resurselor și în final la autodistrugerea civilizației. Dat fiind acest context, concepte precum dezvoltare durabilă, energie regenerabilă, reciclare și nu în ultimul rând conservarea trebuie să devină realitate.

      Dorim să subliniem dezvoltare durabilă și conservare și să vă amintim de o zonă aproape de voi, Munții Trascău. Aici întâlnim unul dintre cele mai bune exemple de dezvoltare armonioasă om – natură. Locuitorii acestor munţi au știut tot timpul să ia de la natură numai cât poate să ofere și să lase loc ca aceasta să își urmeze cursul ei. Astfel Munții Trascău au acumulat de-a lungul timpului o bogăție naturală și culturală de neegalat.

      Misiunea CETM Albamont este de a încuraja păstrarea acestor tradiții și obiceiuri și asigurându-se astfel conservarea biodiversității. Este foarte important ca această zonă să continue să se dezvolte în armonie, durabil, asigurând astfel viitorul pentru noi toți.

Înapoi la Ştiri