03.12.2011 La cabana lui CristiParticipanţi: Cristi bineînțeles, Cami, Togor, Oana, Diana, Pety, Mitză + Cami, OO, Anghel, Miha, Didi, Luci

Neștiind unde să ne refugiem cu acest prilej (cum care?) am ales totuși cabana de pe Râul Mare Retezat în detrimentul Morii cu speranța că la prima locație vom găsi zăpadă. După cum se va vedea în continuare, din punct de vedere a zăpezii ne-am înșelat. Cum am putut crede că în luna decembrie vom gasi zăpadă în Retezat?!?
Oricum, plecăm de ziua națională pentru că oricum nu aveam ce vedea, și ne apucăm să facem ce facem de obicei: curățenie, tăiem lemne, adunăm frunzele (de fapt altceva dar nu mai zic aici). A doua zi dăm o tură pe contraforturile Munților Țarcu pentru a admira priveliștea Retezatului. Vreme bună, cer senin, secetă, cald de numa, exact ca iarna. Am uitat să precizez ca motivul pentru care am urcat pe Țarcu și nu spre Retezat a fost ca nu aveam niciunu bani la noi pentru taxa de intrare... Seara facem din nou ce facem de obicei (a se vedea mai sus) și ne propunem o tură de Retezat pentru a doua zi când însă, surpriza, vremea arăta și mai a iarna, adică ploua cu tunete și fulgere. În condițiile astea ne plimbăm prin împrejurimi pentru a ne face poftă de grătare.
Așteptăm iarna adevărată!

Vezi poze
Înapoi