04.09.2011 Târgul Național de Turism Rural AlbacParticipanti: Cristi, Cami, Diana si Delia.

Dupa multe tatonari si inghesuiri cu privire la cine va participa la acest eveniment am ajuns in final la o formula de 4 persoane. Spre norocul nostru nu am fost presati de timp.... Asa ca plecam la drum echipati cu pliante, harti, pioleti, cuie si o multitudine de “dispozitive” multitasking (ciocan, ace, pioneze s.a.m.d.). Pe o vreme superba, cu tente placute de inceput de toamna, ajungem la Albac. Spre uimirea noastra pentru Albamont erau rezervate doar 2 locuri....iar noi fiind 4 a cam trebuit sa ne rugam si sa facem ochi frumosi la Doamna de la “Vila Danciu” careia i sa facut mila de noi si ne-a schimbat camera cu cea a 2 doamne dragute care inca nu sosisera. In prima seara reusim sa instalam standul care a fost situat exact in aceiasi pozitie ca si anul trecut (cum intri in sala, in Fund, pe stanga). Norocul nostru a fost ca anul acesta am venit pregatiti (de lupta) si ne-am adus de acasa “pereti” cu ajutorul carora ne-am putut expoza materialele. Dupa pregatirile pentru a doua zi ne-am relaxat la ceva rece si la o poveste.

A doua zi dis de dimineata (pe la 9) stam la coada la dus, apoi mancam repede sa fugim la stand. Ajunsi la sala realizam cu stupoare ca nu prea mai avem loc de trecere deoarece au venit romanii (A.K.A. – mancare moka) impreuna cu oficialitati. Am ajuns in cele din urma la stand unde am inceput informarea propriu-zisa. Am raspuns la curiozitati, am impartit pliante, am comunicat cu lumea…..chiar daca au fost si conversatii de genul…..”E de vanzare? - Nu!, Pot sa iau? - Da!”. La pauza de masa am hotarat sa infulecam repede ceva si sa mergem pana la Pestera Ghetarul de la Scarisoara daca tot eram in zona. Drum in renovare dar acceptabil….pacat de servieta portocalie care a “zburat” (sa zic asa) din masina si a fost gasita intr-un final de niste oameni draguti care au facut posibila retunarea acesteia. Restul zilei ni l-am petrecut la stand apoi seara in filigoria din curtea unde eram cazati.

Duminica ne-am recapatat fortele pentru inca o zi la targ care din pacate a fost destul de linistita fata de anii anteriori. Dupa incheierea oficiala a targului ne echipam de drum si facem un mic popas la pietrele de la Ampoita unde am catarat, lucru pe care nu l-am mai facut de mult.

Vezi poze
Înapoi