25.10.2010 Tura Rimetea - BedeleuParticipanti: Cristi, Didi, Luci, Alexandra, Ilie, Anghel, Miha, Mitza, Dan, Adi (OO) si Dan altu

Impresionati de stralucirea soarelui si de culorile de toamna ne-am propus o iesire la plimbare si foto.
Alegerea a fost Rimetea, din doua motive : 1 ca nu am mai fost de demult si 2 ca am fi fugit si pana la balconul de pe Bedeleu. Zis si facut. Vineri pe la 6 reusim sa plecam din Alba, ajungem la Moara si... surpriza : generatorul s-a ticat stand cuminte. Pacat ca nu am mai avut posibilitatea de a fierbe un ceaun precum ne-am propus, insa ne-am nimerit gurile cu paharul de vin si la lumina frontalei. Mentionez ca dupa ce am picat la somn au aparut Adi si cu Dan (Plitoarca) cu chef de scandal, motiv pentru care si-au auzit suduielile de rigoare.
Dimineata ne suim in masini si ne indreptam spre Izvoarele de unde vom sui prin Cheile Plaiului spre balcon, via platoul Bedeleu. Vreme superba, peisaje tipice de toamna, voie buna, balconul la locul lui, catelul Snoopy obosit, bem, mancam, povestim si ne intoarcem pe inserate. Ne punem pe gatit si reusim sa scoatem o minune de tocana de cartofi cu carnat la ceaun, gustoasa si piscacioasa de-l intrecea cu mult pe varul ei panonic numit gulas. Pe cand e gata apar si Mitza, Miha, Dan si Anghel. Povesti, vin si pentru mine somn instant cu catelul pe mine, dupa cum am vazut ulterior din poze. Restul nu mai stiu ce si cum doar ca Anghel la un moment dat, exasperat de cate riduri i-au aparut a vrut sa si le calce pe plita incinsa de la soba. Evident, nu a reusit sa faca treaba calumea. Duminica avem vreme buna din nou, pacat sa stai in casa, asa ca ne suim pe Coltu Trascaului apoi bem un suc la Gonduzo si retur catre casa.
Stau, rememorez si mi-e dor de lumea de acu ceva timp, mai buna, mai calma si fara fite... nu va mai fi la fel.

Vezi poze
Inapoi