16.09.2010 Trofeul Cheile VălişoareiTrofeul Cheile Valisoarei

 

Vineri 10 septembrie pe la ora 14, mare agitatie, mare! La sediul Albamont, pregatirile pentru Trofeul Cheile Valisoarei alias Trofeul Acropolis era evenimentul principal. Toata lumea era emotionata deoarece nu mergi toata ziua la concursul colegilor de la Aiud. Un astfel de eveniment e foarte scump la vedere, are loc mai rar decat Olimpiadele. Intr-un final pleaca prima masina, Cristi si Ina iar Anghel si Mihaela raman pana seara sa il astepte si pe Andrei (Togor) sa soseasca de la Cluj. A doua masina Albamont a ajuns tarziu, pe la miezul noptii, evident cu mult trecut de ora de culcare a lui Cristi. Ne-am asezat si noi, intarziatii, la foc si am sarbatorit revederea cu colegii de la celelalte cluburi pana aproape dimineata.

Sambata dimineata, in timp ce noi ne adunam cu mare greu prin corturi, a si inceput sedinta tehnica. Mare agitatie, mare! Principalul organizator, Vladut explica si explica si explica si explica. Dupa inca vreo 30 de minute, tragem si noi biletelul cu ordinea de plecare in concurs :evident 2 ( asta probabil pentru ca biletelul 1 nici nu exista). Mancam ce apucam si ne si pornim la drum.

Traseul de regularitate a fost unul placut si educativ iar spre surpriza noastra, nici nu era foarte lung. Aveam sa aflam mai tarziu de ce. Am parcurs circuitul marcat cu punct rosu in jurul Cheilor Valisoarei care este impartit in doua trasee tematice realizate de catre Asociatia Biounivers in cadrul proiectului “Biodiversitatea, comoara ascunsa in Cheile Valisoarei”. Pentru punctajul maxim la proba de regularitate era nevoie sa gasim cele 10 posturi fara arbitru si cele 19 panouri informative, asa ca putem spune ca in premiera am parcurs un traseu cu 29 de posturi.  Ajungem la sosire odihniti si cultivati, constatam ca a ajuns si Marius la concurs, bem o gura de apa si ne apucam de proba teoretica. Putem spune ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai dat asa examen greu si asta nu se datora nivelului de dificultate cat se datora limitei de timp si asa mica, din care dragii de supraveghetori mai si taiau.

Intre timp Vladut colora de zor la harti pentru proba de orientare. Primul care pleaca in proba de orientare este curajosul Adrian Puiulet de la Trascau Corp. Observam cu stupoare ca urmatorul concurent pleaca in directia opusa directiei in care a plecat Axinte, asa ca mai asteptam. Dupa inca 30 de minute, timp in care nu s-a intors nici un concurent am plecat si eu, iar dupa 5 minute si Andrei. Evident nu intelegeam nimic de pe harta colorata cel putin naiv de Vladut, noroc ca mai stiam cat de cat zona. Dupa 10 minute de bulversare, timp in care m-a ajuns din urma Andrei, am inceput sa imi dau seama la ce m-am inhamat : traseul de orientare strabatea aproape tot versantul drept al cheilor. Au urmat multe minute placute: alergat prin spini in jos, in sus si iar in jos, peste bolovani si garduri, consultari cu ceilalti participanti (dintre care unii probabil erau pe acolo de la editia trecuta a concursului). Dupa aproximativ o ora (59 min) ajung sangerand si lipsit de suflare la finish. Aflu ca eram al doilea om sosit din proba si singurul care avea toate posturile. Abia atunci mi-am dat seama ca Trofeul Acropolis se tine mai rar decat Olimpiada pentru ca e gradul de dificultate mai ridicat.

Aproape de innoptare am mers la proba de alpinism. Desi stiam ca e posibil sa dam si maine proba am zis ca nu e corect fata de cei care au dat-o sambata (desi nu participasera toti la proba de orientare). Pana coboram de la alpinism se face noapte asa ca ne adunam pentru proba culturala. S-a putut observa efectul oboselii de la proba de orientare prin faptul ca s-au inscris doar 3 echipe in concurs. Am ras si am cantat si noi o vreme insa fumul, frigul si lipsa chitarii ne-au timis pe unii la culcare. Vladut a avut o interventie salvatoare pentru buna dispozitie mergand pana in aiud dupa o chitara, insa era deja tarziu in noapte.

Duminica dimineata, pe langa trezirea tarzie, festivitatea de premiere a fost intarziata si de concurentii care trebuiau sa mai sustina proba de alpinism. Aflam mai tarziu ca unii dintre ei, odihniti fiind, au reusit sa rastoarne clasamentul. Nu-i bai!, vorba aia: noi credem in prietenie. Urmeaza si mult asteptata festivitate de premiere. Multumim organizatorului Vladut pentru invitatie si pentru efortul depus ca noi sa ne simtim bine. Ne-am simtit foarte bine la concurs si asteptam sa ne vedem la urmatoarea editie (speram nu in 2014).

Clasamentul concursului a fost următorul:

REGULARITATE + PROBA TEORETICĂ:

I – ALBAMONT, Alba Iulia

I – CARAIMAN, Câmpina

III – ATM Arad 

ORIENTARE SPORTIVĂ:

I – ALBAMONT, Alba Iulia

II – ZERO CORP,  Cluj-Napoca

III – HAI CU NOI, Aiud 

ALPINISM:

I – CARAIMAN, Câmpina

II – ATM Arad

III – ALBAMONT, Alba Iulia 

CULTURAL – ARTISTIC:

I – CARAIMAN, Câmpina

II – TRASCĂU CORP, Zlatna

III – HAI CU NOI, Aiud

 

CLASAMENT GENERAL:

I – ALBAMONT,  Alba Iulia – CÂȘTIGĂTORII TROFEULUI CHEILE VĂLIȘOAREI

II – CARAIMAN, Câmpina

III – ZERO CORP, Cluj-Napoca

 

Vezi poze
Inapoi