27.08.2010 Cupa TrascăuIn plin inceput de weekend, adica vineri, incepem sa ne numaram pe degetele membrii care pot participa la concurs.

Muntii Metaliferi – Mogos - “CUPA TRASCĂU 27-29 August 2010”

Participanti: Irina, Cristian si Camelia

 

In plin inceput de weekend, adica vineri, incepem sa ne numaram pe degetele membrii care pot participa la concurs. In cele din urma ramanem trei si dupa bagaje, cumparaturi si cateva poze pornim la drum. Nu prea stiam noi locul exact unde trebuia sa ajungem, mai precis Valea a carui nume l-am invatat de abia cand am ajuns acolo, dar ne-am descurcat si cu google earth. Ajungem in tabara intampinati de numarul mare de organizatori si o priveliste superba iar locul ni-l gasim sub un mar care atenta la viata noastra de fiecare data cand batea vantul. Dupa instalare si putina socializare ne adunam la foc la o cantare, niste bautura si multa voie buna.

A doua zi dis de dimineata, adica pe la 9, incepem trezirea. Unul cate unul iesim din cortul de doua persoane (toti trei). Mancam si echipajul, adica brava Ina si puternicul Cristi, pornesc la drum. O priveliste incantatoare pe tot parcursul traseului, chiar daca a fost piperata de un semi vitelus care dormea cu ingerasii. Din momentul acela orice farama de frica pentru ursi disparuse…mai ales petru Cristi care din acel moment refuza sa creada in existent ursilor. Sfarsitul traseului se incheie binenteles la bar unde facem si teoreticul (cu teama). Obositi si dupa cateva beri incepem ascensiunea spre tabara. De acolo drumul parea destul de ingust si in panta mai ales pentru Cristian Ursuletul caruia nu-I mai tacea gura. Ajunsi in tabara proba de orientare si alpinism astepta de zor. Dar cine sa o faca? Cristian era semi “adormit” iar Ina era entuziasmata ca va face ea pentru prima data orientare. In final pleaca amandoi la orientare, aparand dupa cateva minute unul ……apoi cateva minute dupa aceea si celalalt. Oricum a fost o experienta frumoasa pentru Ina de care suntem mandrii chiar daca gardul cu sarma ghimpata si-a pus amprenta pe pantalonii ei de catarat. A urmat proba de alpinism care s-a desfasurat cu ajutorul unui batran si superb “pom”. La acesta proba Ina a impresionat publicul cu calitatiile si priceperea ei. Ziua se incheie apoi cu un cultural la foc dar la care din pacate Albamontul nu a participat din lipsa de membrii. Stingerea se da pentru toata lumea cand incepe sa ploaie de cu zor.

Toata seara plouase si binenteles ca am dormit ca tunul, inafara de Cristi care nu poate dormi de sunetul picurilor pe cort si continua frica de caini care incercau sa ne fure mancarea. De dimineata incepe sa se arate soarele si se striga legendarul “in zece minute incepe premierea”. Cristi a plecat sa caute izvorul care era destul de departe de locul unde era tabara. Dar nu conta, el vroia supa, si nu cu apa mineral. Cand supa era gata dam repede fuguta la premierea care incepuse. Luaram si noi cateva premii in ciuda faptului ca nu am fost la cultural: Proba de regularitate (parcurgere traseu si proba teorie) locul I, Proba de speologie (practic) locul I si clasamentul general locul III.

Felicitari tuturor concurentilor si ne vedem la anul cu bine.

 

Vezi poze


Inapoi