02.08.2010 Tabara de marcaje in zona Piatra Cetii      In weekendul ce a trecut a avut loc a treia tabara de refacere a marcajelor din Muntii Trascau. S-au vizat traseele din zona Cetea - Raicani - Fata Pietrei - Tecsesti - Cheile Intregalde - Bulzul Galzii - Cheile Galditei. Vremea ne-a impiedicat sa definitivam portiuni scurte de tresee in apropierea Bulzului Galzii si Cheile Galditei - Paraul Turcului. Intentionam ca in urmatoarele zile sa mergem sa desenam si marcajele restante.
      Specificul acestei tabere a fost tocmai lipsa focului … de tabara. Noaptea ne-am bucurat de lumina intensa a lunii aproape pline si de linistea zonei.

      Cu prilejul refacerii marcajelor am observat o intensificare a vegetatiei arbustive in zona, datorata probabil precipitatiilor bogate dar si a folosirii tot mai restranse a terenurilor pentru cosit si pasunat. In special pe Piatra Cetii se impun masuri de management activ, respectiv indepartarea arbustilor si tufelor care tind sa ia locul fanatelor valoroase din punt de vedere al biodiversitatii.

Vezi poze
Inapoi