04.07.2010 Combinata de weekend      Vineri la ora 9 ne intalnim in Micesti in formatie completa: Radu, Dudu, Didi si Luci. Pedalam 15 minute si ne oprim in Gura Ampoitei la primul birt, unde ne-am inteles in prealabil sa ne faca tanti o papara. Mancam, ne mai luam ce avem nevoie, platim 1 leu (da, un leu!) pe papara si la drum.

      Am uitat sa precizez ca itinerariul propus al turei era: Alba Iulia - Fenes - Negrileasa - Mogos - Bradesti - Ramet - Valea Manastirii - Alba Iulia.

      Pedalam, mai cu pauze din pricina caldurii si ajungem pe valea Fenesului unde ne prinde ploaia si ne ascundem vreo jumatate de ora in casuta de la ecluze. Mergem mai departe si dupa ceva vreme‚Ķ ploaie iarasi. Intram neinvitati la o cabana si stam de ploaie sub un foisor. Aici mancam, unii mai si dorm si sforaie. Dupa vreo 2-3 ore de asteptare plecam mai departe. Ajungem imediat in Cheile Caprei unde Radu, obosit in ciuda formei aerodinamice de picatura de apa, recunoaste ca nu mai poate (zice el, noi credem ca-i era deja dor de familie, mai ales ca mentiona tot mai des numele copiilor). Hotaram sa ne despartim, Radu se intoarce, noi continuam.
      Mai departe, pedalam cu spor prin baltile care acopereau aproape tot drumul. Apare un pic de soare si pe la ora 8 hotaram sa ne cautam un salas peste noapte, sa nu mai punem cortul. Din informatiile unor muncitori forestieri aflam ca ar mai fi 4 km de drum pana la panta dinaintea poienii de pe Negrileasa. Facem un foc si apoi ne punem la somn in podul unui grajd, pe fan. Dimineata pornim increzatori dar dupa vreo 3 km mi (Luci) se blocheaza roata de pe spate. Scoatem toate uneltele ce le avem, desfacem, facem, strangem, destrangem, dam jos si pinioane dar degeaba, butucul e compromis. Pana ne intristam noi, apare un camion plin cu lemne, pe care ne urcam si ne intoarcem in Fenes, unde aveam doua variante: sa vina Radu cu o roata completa sa o schimbam sau sa mergem acasa. Am ales a doua varianta datorita ploii care nu se mai oprea.

      Ajunsi in Alba, decidem sa mergem la Rimetea sa facem o tocana la ceaun si sa ne mai uitam dupa acvile. Am fost: Anghel, Dudu, Didi, Luci. Tocana a fost buna si a doua zi, tot cu ploaia deasupra facem o tura pe punct rosu prin Cheile Aiudului.
      Seara ajungem la cabanuta lui Ina, unde prajim niste carnati si ciuperci.

Vezi poze
Inapoi