22.05.2010 Sărbătoarea narciselor       Ştiind că or să se întâmple grozăvii cu ocazia Sărbătorii narciselor de la Negrileasa, am ţinut să fim prezenţi, pentru a lua act şi a gândii pe viitor nişte măsuri care să diminueze amploarea activităţilor împotriva naturii care se desfăşoară an de an cu această ocazie.

       Am avut ocazia să vedem o rezervaţie naturală de interes naţional (inclusă şi în sit Natura 2000) în care autoturismele şi motocicletele sunt mai dese decât pe autostradă, focurile sunt mai dese şi mai mari decât într-un război mondial, florile rupte sunt mai numeroase decăt la o înmormantare regală… Pe lânga asta, am văzut şi un primar strângând gunoaie, am văzut şi oameni simţiţi, am văzut încă multe narcise.

       Felicităm ATE Trascău Corp pentru eforturile depuse şi în acest an pentru diminuarea impactului acestei manifestări asupra rezervaţiei, chiar dacă nu mai sunt custozi. Din cele discutate, se pare că exista speranţa ca dacă acţiunile de conştientizare vor continua, va mai exista şi această rezervaţie splendidă. Mulţumim pentru sprijin şi Jandarmeriei Române, care a fost prezentă, însă datorită competenţelor diminuate, nu a putut să intreprindă mai nimic. Rămâne să discutăm şi să stabilim împreună ce anume se poate face pentru ca pe viitor să fim mai eficienţi în stoparea şi sancţionarea ilegalităţilor în arii protejate.

Vezi poze aici.


Înapoi