12.02.2010 Ski la StrajaSportivii, in ordinea numerelor de pe tricou: Cami, Cristi, Ina, Didi si Luci (cu nr. 30)

 

Iesirea la ski a fost stabilita cu vreo doua luni inainte si am facut cumva ca sa respectam ce ne-am propus, mai ales ca amicul Cristi vorbise la o cabana si rezervase o camera. Zis si facut, luni ne punem pe masini cu oarece intarziere si pornim spre Straja ajungand din nou pe acelasi drum nesuferit pe care de fiecare data ne promitem sa-l evitam si culmea, il parcurgem lunar: Simeria – Hateg. Ne regrupam in Petrosani, ajungem in Lupeni, lasam masinile intr-o curte contra cost si ne inghesuim intr-o dacie Double Cab care sa ne arunce pana sus in statiune. Da, am incaput 5 + 1 in dacie, si culmea cu Luci pe bancheta din spate, cu genunchii la gura.

Sus vreme asa si asa, zapada tot asa. Ne instalam la cabana, luam echipamentul pe noi si facem cateva ture pe nocturna, asa de incalzire. Seara povesti si Nu te supara frate! la care Ina chiar credea ca poate castiga.

Dimineata, molesiti de caldura din cabana ne ridicam cu greu din paturi, mancam, servim cafele si iesim la partii. Ne-am impartit pe grupe valorice, dupa cum urmeaza: Cristi cu Ina la avansati, pe partii dificile sau chiar prin padure de-a dreptu, Luci la mediocrii, a mai experimentat pe partiile medii si chiar a avut tupeul sa incerce si cateva dificile cu cazaturile de rigoare si Cami cu Didi la categoria habar n’am da vreau sa invat. Timpul trece frumos iar pentru ziua urmatoare Luci propune un traseu de ski mai de tura pana pe un varf din apropiere pentru plaja si admirat peisaj, dar nu gaseste amatori. O sa mearga si singur ca de, cineva tre sa faca si poze (exact, e vorba de aceeasi persoana – soferul maseour - usier si ce-o mai fi, prostul grupului cum ii place sa zica). Seara vizionam un film cu drogati, singurul care-l aveam.

Ziua urmatoare se anunta destul de senina, insa pana ne-am echipat/mancat/si altele, cerul s-a acoperit de nori ceea ce a facut ca urcarile sa fie destul de dureroase, picand din aceleasi motive meteorologice si tura pregatita de Luci. Asta e, stam pe partii si asteptam sa mai treaca timpul si sa se indrepte vremea. Dupa ce ne-am pierdut speranta, Didi, Cami si cu Luci coboara pana in sat/oras sau ce-o fi ca sa ia ceva din masina si sa faca o plimbare. Asta a insemnat 50 de minute de plictiseala pe telescaun si vreo ora si jumate la o bere si mamaliga cu branza. Seara, NTSF! din nou, povesti si multa voie buna. Intre timp a inceput ninsoarea acompaniata de vant puternic.

Dimineata ne frecam la ochi si ne uitam la zapada depusa peste noapte, care pe alocuri depasea un metru. Ne bucuram dar stam degeaba deoarece partiile nu erau pregatite inca, de, turism made in romania. Pana la urma facem cateva ture cu ochii inchisi din cauza vantului, mancam la crasma si ne strangem bagajele. Ne mai prostim prin zapada si coboram la masini fara sa ne dam seama daca suntem satisfacuti sau nu de vreme, zapada, partii, skiuri, competente si abilitati sportive etc.

La sfarsit, mentionam ca skiatul respectiv snowboarditul pot fi periculoase, exemplu stau cele cateva accidente traite: Ina era sa sufere o entorsa calcand pe o sticla de bere din camera, Didi si-a prins mana la usa daciei, dar a zis ca o sa-i treaca, Luci a primit de la Didi o felie cu pateu peste pantaloni si un pahar cu cafea fierbinte peste maini, Ina a primit tot de la Didi, ca sa vezi, o placa peste genunchi si alta peste spate, Cristi a vrut sa violeze un bradulet dar acesta din urma s-a dovedit mai hotarat violand violatorul. Asadar, mare atentie!

 

P.S. Asa ceva eu nu am mai vazut, pe cuvantul meu, sunt ca niste animale domnule! Astia de clasa a 12-a mai ales.

Vezi poze aici.


Inapoi