04.01.2010 Revelion la Moara pentru a mia oara31.12.09-03.01.10 Revelion la Moara pentru a mia oara

Participanti: Cami, Miha, Ina, Didi, Calinescu, Marius, Cristi, Anghel si Luci.

 

Abia intorsi din Retezat, stabilim pe ymess detaliile organizatorice pentru a doua zi. Adica ne intalnim la Kaufland pentru cumparaturi si plecam direct spre Rimetea. Zis si facut. Ne ingramadim iarasi in masini, dar de data asta stau in fata.

Ajunsi la Moara, facem rapid o curatenie care cuprinde batutul saltelelor cu bata, stersul geamurilor si a prafului.

Intre timp mai bagam sub nas cate ceva hrana asortata cu vin rosu de casa. Fara sa ne prea dam seama ca imediat urmeaza trecerea dintre ani, ne punem pe beutura si dans. Ametit si incins ma pune dracu, ca mai bine nu as putea zice, sa sustin un discurs motivational urcat pe un scaun. Exprimarea fiindu-mi ingreunata si audienta fiind prea putin concentrata pe directii constructive, am fost gresit inteles ceea ce a condus inevitabil la divergente cu ton ridicat, absolut nepotrivite momentului. Deoarece nu vroiam sa ne prinda anul nou certati, ne-am cerut scuze si ne-am impacat degraba. Obositi fiind, pe la ora 2 nu mai puteam continua petrecerea spre deznadejdea lui Marius care a continuat sa vorbeasca incontinuu de unu singur si sa asculte muzica de pe telefon ca stim noi cine, pana la exasperarea celor ce vroiau sa doarma.

A doua zi, curatenie, leneveala pentru unii si tocana la ceaun pentru altii. Desi ne-am planificat o plimbare, aceasta nu s-a putut desfasura din pricina ploii enervante si a vizibilitatii reduse. Astfel am inghitit tocana, care ne-a doborat pe cativa, mai slabiti la ficat, urmand ca in curand sa facem si o tura de mici cu mujdei – o alta directa de dreapta la pateu. Seara, mima, vin, chitara (aproximativa ca intotdeauna) si ceva party da mai putin.

Ziua urmatoare o parte din noi urma sa plece spre casa, ca de… incepe faculta. Astfel, dimineata, cei ce mai stateam am pornit spre Coltii Trascaului, ceilalti ramanand sa-si faca bagajele si p’aci ti-e drumul. Dintre cei plecati pe traseu, unii au abandonat in scurt timp, ceea ce m-a dus cu gandul la vorba: cei cinci apostoli erau trei, Luci si Calin. Noi am continuat, am facut ceva poze, am studiat curioasele cioburi de ceramica scoase de cartita pe platoul din varf si am coborat cu dificultate maxima prin noroiul ce s-a format prin portiunea impadurita.

La Moara nu mai era nimeni, deoarece Gonduzo manifesta o atractie mortala. Pana la urma am decis prin vot ca mai ramanem o noapte si facem o mamaliga cu ceapa calita, carnat prajit, smantana si papara (da ce credea el ficatul, ca scapa?). Vin si chitara.

In ultima zi ne punem pe curatenie si ne intoarcem pana in Alba (mai precis Ampoi) unde masina condusa de Marius ne lasa, fiind necesara o remorcare cu batrana ZTL pana la Sard. Totul e bine cand se termina cu bine :) La Multi Ani!

Vezi poze aici.

Inapoi