25.10.2009 La cabana in RetezatIesire Retezat, 23-25

Iesire la cabana lui Cristi si ceva Retezat, 23-25.10.2009

Participanti: Cristi, Marius, Luci, Didi, Cami, Miha, Adi,

 

In planurile noastre de plecare a fost ca eu (Cristi) sa plec mai repede sa ajung la cabana pe zi ca sa deschid usile, sa fac focul, sa dau drumu la curent etc. Si Luci cu restul ramasi sa mearga cu el sa vina mai tarziu si sa faca cumparaturile (ca e fraierul grupului ... adaugat de Luci). Planul a mers ca pe roate! Aproape...

Plecati la drum am dat de drumul rau dintre Simeria si Hateg care defapt nu e chiar asa rau doar ca are niste capcane plasate strategic. In Renault Twingo cu suspensie sport par a fi niste borduri puse in mijlocul drumului (schimba-l - adaugat de Luci). Din fericire nici unul din noi nu am avut leziuni interne.

Ajunsi acolo am inceput treaba: deschidem usile si din vorba lui Adi, cu lampasul cu leduri aratam ca ''the dungeon keeper'', pornim apa, curentul si focul in camere. Ajunge si Luci cu fetele si ne punem la bere si party ca sa incheiem seara cum se cuvine. Dupa un timp incep si planurile pe a doua zi, pe unde ne plimbam? Adi isi propune sa mearga pana la Zanoaga, adica 14 ore de mers. Restul ne propunem sa mergem pana la Gura Bucurei (Poiana Pelegii) cu masina si apoi de acolo o urcare usoara de o ora si ceva pana la Lacul Bucura.

A doua zi. Trezirea de dimineatza (in jur de 11) Adi zice ca e sabotat (povestea vietii lui) si nu a mai plecat spre Zanoaga, adica vine cu restul spre Bucura. Mancam ceva micutz si plecam spre Bucura. Un drum bunicel pana la jumatatea drumului spre baraj iar apoi un drum rau si urat pana la baraj. De acolo un drum neasfaltat sau alte chestii doar copaci cazuti pe drum si piatra.

La Gura Bucurei. Odata ajunsi acolo observam mai multe masini si o groaza de gunoaie, pe care ne propunem sa le adunam la intoarcere. Plecam spre Bucura si pe drum peisaje si mai frumoase decat pana acum. Dupa urcarea constanta prin padure incepe sa apara golul alpin cu al lui peisaj glaciar.

Ajunsi la Lacul Bucura am inceput sa ne plimbam in jurul lui si sa facem niste poze HDR si fara HDR, cu membri Albamont si fara membri Albamont. O priveliste minunata. Admiram, facem poze si ne intoarcem unde incepem sa strangem gunoaiele de la Gura Bucurei in limita a 2 saci (atatia aveam). Ii punem in portbagaj si mergem la cabana pentru mancare, care trebuia gatita. In drumul spre cabana trebuia sa cumparam si niste paine, de la Cabana Gura Zlata, unde oameni ne-au intampinat cu o mare bucurie, se vedea in ochii lor, si paine tot nu au vrut sa ne dea. Nici noi nu vrem sa-i mai vedem. Pana la urma am mers cu Adi pana in satul Brazi unde gasin un mini market si cumparam tot ce avem nevoie.

Ajunsi la cabana, incepe grataritul care a durat destul de mult si era sa murim cu totii de foame. Cartofii parca nu se mai prajeau, si nici carnea parca nu se termina. Mai tarziu dupa ce am terminat de mancat am inceput sa ne gandim la un desert pregatit de fete. Clatite, suna foarte bine, si chiar asa a si fost, insa au fost si cateva cu surpriza, adica neplacuta, adica umplute cu mujdei, pe care le-au mancat Marius si Luci.

Ziua urmatoare incepe greu si decidem sa mergem la Rau Mare sa testam apa care curge (deci nu era inghetata de tot). Speram sa fie calda, chiar imi aminteam sa fie mai calda. Am intrat am testat, am avut doar o singura problema, nu ne-am dat seama exact ce simteam, poate a fost de la apa rece. Oricum am experimentat moartea clinica si nu am vazut nicio lumina. Urmeaza apoi un session de sarituri pe saltele, un pic de leneveala, si apoi sa strangem si sa plecam. Sa atacam din nou drumul dintre Hateg si Simeria.

Am ajuns cu bine acasa fara leziuni interne si mergem la o bere, apoi spre case si odihna din nou.

 

Vezi poze aici.


Inapoi