16.09.2009 Tabara de marcaje pe BedeleuTabara marcaje:

Platoul Bedeleu, tabara marcaje, 14 -16 septembrie

Participanti: Luci, Ursu, Mita, Cristi, Didi, Anca, Anda, Ina, Cristi, Dan Ovidiu, Marius, Adi

 

In data de 14.09.2009 la ora 8 fix voluntarii CETM Albamont se intalnesc spre a pleca in Tabara de refacere a marcajelor din Masivul Bedelu. Cu planul initial al actiuunii modificat in urma consultarii cu cativa membrii Salvamont Alba. Astfel, dupa ce il alipim pe Ursu (de la Salvamont) echipei atacam platoul Bedeleu cu 2 echipe astfel: echipa unu (majoritatea volunatrilor) fara marcaje din Izvoarele cara bagajele spre tabara, La Rogoaze si echipa doi eu si Mita ne intalnim cu Anda si Anca in Coltesti marcam traseul prin Cheile Silosului spre Rogoaze. Urcarea prin chei a fost anevoioasa datorita rucsacilor grei care faceau ca marcarea traseului sa fie mult mai dificila. Inainte sa iesim pe platou suntem ajunsi din spate de Marius, care a participat constiincios la deschiderea anului scolar inainte sa se alature noua. La 5 min dupa intalnirea cu Marius apar si o parte din colegi care, dupa ce au instalat tabara s-au marcat traseele din preajam taberei atat cat le-a permis timpul. Aproape pe inserate ajungem la tabara, astfel nu ne mai ramne timp decat sa mancam si sa strangem un minim de lemne pentru focul de tabara. Vedeta serii a fost visinata Albamont, care din nefericire ca si o orice sclipire a durat foarte putin.

 

Ziua 2:

 

Invazia vacilor, care a fost respinsa cu success in ziua anterioara, se porneste dis de dimineata. Ele revin mult mai indraznete si perseverente, astfel, dup ace suferim piederi serious (2 franzele) ne vedem nevoiti sa luam decizia de a muta tabara cu totul jos in vale la Sipote. Ne impartim in 3 echipe: Luci si Anda se retrag spre Izvoarele apoi spre casa marcand crucea rosie Cheile Plaiului, eu cu Mita, Anca si Cristi traversam platoul bedeleu marcand banda rosi si banda albastra pana la Vanatarile Ponorului apoi traversam spre Sipote iar restul marcheaza coborarea la Sipote pe la Poarta Zmeilor pe cruce rosie. Deoarece am mutat tabara din nou am fost nevoiti sa lucram la marcaje cu rucsacii in spate, unii dintre noi cu ei umpluti peste masura, fapt care a facut inaintarea foarte lenta. Ajunsi destul de tarziu la Vanatarile Ponorului eu si cu Mita ne punea problema sa campam jos la Huda lui Papara, dupa care constatam ca noi caram 3 din cele 4 corturi astfel am traversat spre noapte de la Huda pana la colegii de la Sipote. Ajunsi la tabara ne apucam imediat de facut supa, activitate care dureaza mai mult de 2 ore deoarece nu aveam la noi decat portii de supa de o cana si... o singura cana...

 

Ziua 3:

 

Desi mai tot timpul fost de parere ca poienita de la Sipote e unul din cele mai frumoase locuri de campare din Trascau, in dimineata de 16 septembrie ceata care se ridica de pe Aries si soarele care inceta sa mai apara m-au pus in dubii. Zgribuliti ne mobilizam cu greu sa mancam si sa stangem tabara. Noroc ca in jurul orei 11 cad cateva raze in-un colt al poienii unde ne adunam cu totii pentru a ne ''reincarca''. Ne impartim iarasi in trei echipe si pornim la drum: Ursu, Didi, Ina si Dan Ovidiu pleaca pe triunghi rosu spre Huda lui Papara; Mita, Marius si Cristi pleaca spre Salciua pe cruce rosie; eu, Anca si Calin plecam pe triunghi rosu spre Lunca Ariesului. Luci pleaca cu masina din Alba pentru a ne recupera, pe cativa dintre noi macar, restul urmand sa ne descurcam spre casa. Zis si facut asa ca seara ne intalnim pe terasa in Alba se prea a incheia oficial actiunea (care am mai fost in stare).

 

Trasee marcate:

Banda albastra din Coltesti la Vanatarile ponorului

Banda rosie pe portiunea pe care se suprapune cu banda albastra

Crucea rosie de la Izvoarele la Salciua

Triunghi rosu de la Huda lui Papara la Lunca ariesului

 

Vezi poze aici.


Inapoi