09.08.2009 Cupa TrascauPanificata indelung, participarea la Cupa “Trascau” a dovedit inca o data ca membri clubului Albamont se pricep cel mai bine l

Muntii Retezat, Cupa Trascau 07-09.08.2009

Participanti: Anghel, Didi, Mita, Parvu

 

Panificata indelung, participarea la Cupa Trascau a dovedit inca o data ca membri clubului Albamont se pricep cel mai bine la improvizatii. Numeroasa echipa care urma sa reprezinte clubul s-a redus la 3 membri si anume, Adi, Mita si Didi, care, ramasi fara un mijloc de transport, am fost nevoiti sa apelam la Vasile sa ne plaseze in Retezatul Mic (la Cupa Trascau?!!!). Astfel pornim pe la ora 16 din Alba, (...) si cum orice sfarsit de drum e un nou inceput ne bucuram cand ne intalnim cu toti cei 30 de organizatori ai concursului. De asemenea ne inatalnim si cu Vlad si Louise pe care ii alipim echipei Albamont. Mai spre seara incep sa apara masina dupa masina cu cate 2-3 particianti, astfel cei de la TC Zlatna reusesc sa se mandreasca cu 100 de masini daca tot nu au reusit sa stranga 100 de corturi. Noaptea se inchinge petrecerea cu cantece, bautura si voie buna.

Sambata dimneata, prea multa lumina, prea multa galagie si agitatie, prea putina apa, prea putine amintiri de noaptea precedenta... sau poate prea multe, nimic nu pare sa ne mai faca pe plac. Inscriem echipa si asteptam cuminti sedinta tehnica. Multumim organizatorilor pentru acea minunata ora de ragaz in care reusim sa ne adunam fortele si cand vine momentul pornim pe traseu. Traseul ar fi decurs minunat daca eu mi-as fi amintit categoriile VI si VII IUCN si daca Vlad ar fi incetat insiste sa ne grabim; nu ca cineva il asculta doar ca era galagie si nu puteam admira peisajul. Imediat dupa primul post cu arbitru Mita incearca sa se agate de un nor (de ceata) insa realitatea dura il izbeste de grohotis si astfel vine si traditionala lovitura cu care el ne rasfata iesire de iesire.

Ajunsi la al doilea post cu arbitru, undeva sub Piatra Iorgovanului, ne punem cuminti gatim risotto (instant) si apoi ne delectam cu aroma-i sublima de orez. Cu forte proaspete ma inscriu la proba de alpinism, care avea loc in acelasi post doi. Atent la cei ce au participat inainte mea aflu ca stanca este uda, insa, spre stupoarea mea, cand ajung la jumatatea traseului descopar un parau care curgea pe ceea ce organizatorii numesc mansa de alpinism, cu alunecaturi si cuvinte urate reusesc sa scot un timp acceptabil dar care lasa loc de mai bine. Chinul cel mai mare a urmat in postul trei unde pe vant si frig ne-am stors creierii cu proba teoretica, desi nu prea aveam ce sa stoarcem. Pe traseul de intoarcere facem o scurta pauza de afine apoi speriati de ploaie plecam spre tabara.

Odata ajunsi in tabara am fost pusi in fata unei alegeri dificile, deoarece prietenii de la TC Zlatna ne asteptau atat cu proba de orientare cat si cu un ceaun mare de ciorba. Am ales ciorba apoi orientarea. Am platit pentru asta cu un timp slab la orientare si puncte pierdute la clasamentul general. Resemnati am asteptat sa vina seara si proba culturala sa ne mai ridice moralul; porba la care nu aveam cum sa participam cu o astfel de echipa de antitalente (imi cer scuze daca imi supar colegii si astept sa imi demonstreze contrariul). Putem spune totusi cu mandrie ca am participat la prima proba culturala din istoria Cupei Trascau cu un program atat de stufos incat nu a mai fost nevoie sa participe si organizatorii.

Duminica dimineata cu tot greul ne trezim, strangem si asteptam premierea. Echipajul Albamont, diploma de participare, locul 3 la proba de alpinism si cam atat. Nu putem spune ca am fost multumiti, dar ne-am resemnat repede si asteptam sa vina si zile mai bune.

 

Vezi poze aici.


Inapoi