Academia Civică a Tinerilor SebeşScopul proiectului este de a dezvolta o structura de tineret din Sebes, care sa reprezinte problemele copiilor si tinerilor

Scopul proiectului este de a dezvolta o structura de tineret din Sebes, care sa reprezinte problemele copiilor si tinerilor.

In lipsa oportunitatilor de a se exprima in mod constructiv si pentru propria dezvoltare, tinerii din Sebes se confrunta cu noi provocari precum: alcoolul, fumatul, droguri, fenomene in crestere.

Copiii si tinerii vor invata prin intermediul acestui proiect cum sa isi apere drepturile, cum sa se organizeze cu scopul de asi rezolva propriile nevoi, vor deveni cetateni informati, activi si responsabili. Un Consiliu Reprezentativ al Tinerilor (RYC) si un Consiliu Reprezentativ al Copiilor (RCC) vor fi mandatate sa reprezinte nevoile tinerilor si copiilor. 22 de copii si tineri din 11 scoli din Sebes vor fi instruiti in domenii precum comunicare, dezbateri, scrierea de proiecte (dezvoltarea unor proiecte), formarea unei echipe (team-building), obtinere de fonduri. Pe perioada desfasurarii proiectului ei vor derula 2 mici programe care sa adreseze 2 dintre problemele tinerilor si ale copiilor si vor constitui un ONG de tineret in Sebes.

Proiectul tinteste in constientizarea si angajamentul civic in randul celor 700 de copii din clasele a 7-a si a 8-a si a celor 700 de tineri din clasele a 9-a si a 10-a, incluzand toate cele 11 scoli din Sebes. Beneficiarii directi ai acestui proiect vor fi cei 22 de tineri si copii care vor constitui cele doua Consilii si care vor fi instruiti si implicati direct in procesul de planificare, organizare si desfasurare de activitati pentru tineri si copii.

 

Buget: 15000 Euro

 

Inapoi