Ariile protejate si comunităţile localeConservarea rezervatiei naturale Pestera „Huda lui Papara” din Muntii Trascau, judetul Alba, prin amenajarea si promovarea acesteia, in scopul realizarii unui turism controlat si ecologic

Conservarea rezervatiei naturale Pestera „Huda lui Papara” din Muntii Trascau, judetul Alba, prin amenajarea si promovarea acesteia, in scopul realizarii unui turism controlat si ecologic.

Obiectivele proiectului

Ob.1. Formarea si instruirea grupului care se va implica in luarea in custodie a rezervatiei naturale pestera „Huda lui Papara”

Grupul se va forma printr-un curs de instruire specializata in domeniul managementului ariilor protejate si comunicare. Cursul va fi sustinut de CETM Albamont in colaborare cu specialisti din Federatia Romana de Speologie din Cluj Napoca si va dura 2 zile.

Ob.2. Amenajarea pesterii „Huda lui Papara” si a avenului (cascada) Vanatarea Ponorului. Acest obiectiv va consta in amenajarea unor podete si balustrade din lemn care sa faciliteze accesul in pestera cat si amenajarea unui punct de belvedere la Vanatarea Ponorului. Acest lucru este necesar pentru a se putea practica un turism ecologic si pentru a nu fi afectata pestera de un turism necontrolat.

Ob.3. Promovarea rezervatiei naturale Pestera „Huda lui Papara”

In cardul proiectului se va realiza si o permanenta promovare a potentialului turistic al pesterii, promovare ce se va face in special prin realizarea unei pagini WEB de prezentare a rezervatiei, cat si prin editarea unor pliante ce vor fi distribuite agentiilor de turism, pensiunilor turistice din zona, ONG-urilor care au printre activitati si turismul cat si altor organisme si persoane interesate in cunoasterea si promovarea zonei.

 

Finantator: FDSC, fonduri Phare

Buget: 45.000 Euro

 

Inapoi