2 % pentru CETM ALBAMONT

Direcţionează 2 % din impozitul pe venit pentru CETM ALBAMONTCe înseamnă 2%?

       Sistemul 2%, prevăzut de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, permite contribuabililor persoane fizice să direcţioneze 2% din impozitul pe venit către o entitate non-profit (ONG).
       Astfel 2% este un sistem prin care cetăţenii au posibilitatea de a hotărî în mod direct ce se întâmplă cu o parte a impozitului datorat statului. Dacă nu direcţionaţi aceşti 2% către un ONG, procentul respectiv rămâne în bugetul statului.

Ce trebuie să faci pentru a dona 2%?

       Dacă sunteţi salariat, angajat pe baza de contract individual de muncă sau funcţionar public sau dacă aţi obţinut venituri asimilate salariilor descărcaţi Formularul 230 cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual, apoi tipăriţi, completaţi şi semnaţi formularul. -
       Dacă aţi realizat în anul 2011 venituri din alte surse (PFA sistem real, PFA norme de venit, profesii liberale - medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole, etc.), descărcaţi Formularul 200 declaraţie privind veniturile realizate.
       Formularele descărcate de la noi de pe pagina de internet sunt precompletate cu datele care indică direcţionarea către CETM Albamont. De asemenea puteţi obţine formularele gratuit de la sediile Administraţiei Financiare urmând apoi să le completaţi cu datele asociaţiei noastre:
          Nume: CETM ALBAMONT
         CIF: 5665927
         Cont: IBAN RO21RNCB0003037788610001

       Nu este necesar să indicaţi suma direcţionată, această sumă va fi calculată automat de către organul fiscal.
       Vă rugăm să trimiteţi formularele completate şi semnate la administraţia financiară de care aparţineţi până la data de 15 mai 2012.
       Formularele pot fi trimise prin poştă, cu scrisoare recomandată, sau pot fi depuse personal la registratura administraţiei financiare. Dacă sunteţi din Judeţul Alba, puteţi trimite formularele completate pe adresa clubului si le vom transmite noi către Administraţiile Financiare.

Vă mulţumim!!